Schindelhauer

Wij bij Schindelhauer zijn een team van ontwerpers en ingenieurs wiens echte passie ligt in het koppelen van functionele innovatie met eenvoudig, geavanceerd ontwerp. We genieten van de uitdaging en schoonheid bij het perfectioneren van onze producten en de resultaten zijn tot in de kleinste details zichtbaar in ons hele assortiment. Voor ons is echt vakmanschap springlevend. We ontwikkelen onze frames en componenten zelfstandig, of met geselecteerde bedrijven die onze mentaliteit delen.

De combinatie van tijdloze elegantie, ingetogen design en slimme functionaliteit heeft Schindelhauer verschillende belangrijke designprijzen opgeleverd, zoals de IF Gold en de Red Dot “Best of the Best” Award. In overeenstemming met ons kernontwerpprincipe van gestroomlijnde eenvoud, zijn wij van mening dat geen lawaai, geen vet en onderhoudsarme riemaandrijvingen de weg van de toekomst zijn.

Vanaf het begin zochten we naar de beste leverancier van riemaandrijvingen op de markt: Gates Carbon Drive. We zijn er trots op de eerste fietsfabrikant te zijn geweest die uitsluitend met dit innovatieve bedrijf heeft gewerkt. Om ervoor te zorgen dat we de beste fietsen ontwerpen voor hoe we vandaag fietsen, gaan we elke dag aan het werk met nieuwsgierige geesten, de wens om te spelen met nieuwe ideeën en de liefde voor fietsen.